First Week Down Under
Door: Niels
Blijf op de hoogte en volg Niels
13 Januari 2005 | Australië, Alice Springs
Wegens gebrek aan internettoegang in de woestijn hebben jullie even moeten wachten op mijn volgende berichtje. Ik hoop niet dat jullie ongerust waren ;-) Ter compensatie zal ik jullie een indruk geven van mijn 1e week in Australie. Dank jullie wel voor de leuke reacties op mijn vorige berichtjes. Het is leuk om te lezen dat uit het oog toch niet compleet uit het hart is... Keep on the good work!
Vrijdag 7 januari
Eindelijk! Na een ontbering van zo’n 36 uur zijn we aangekomen in Melbourne. Het begon meteen al goed toen bleek dat de pickup service die klaar moest staan op het vliegveld (je raad het al) er niet stond. Na een paar telefoontjes waren we toch genoodzaakt een taxi te nemen naar ons hostel. Tijdens deze rit waren we echter goed in staat om de stad een beetje te bekijken. En dat was de moeite waard.
Melbourne is een prachtige stad. Het doet een beetje Amerikaans aan met de wegen die allemaal horizontaal en verticaal op elkaar staan en heeft een mengeling van grote flatgebouwen, klassieke Victoriaanse woningen en prachtige parken en tuinen. Na onze aankomst in het hostel besloten we maar een beetje de stad te gaan verkennen. Een tramritje van zo’n 20 minuten later waren we in downtown Melbourne. We hebben meteen maar even een telefoonkaart aangeschaft om een beetje contact te houden met het thuisfront. Mijn nummer in Nederland (06-41058014) gebruik ik momenteel niet. Deze is in gebruik door mijn neefje, maar na mijn terugkomst ben ik wel weer gewoon hierop te bereiken. Jullie kunnen me bellen of smsen op 0061-432857765. Je kunt het beste even op bellen.com kijken voor goedkope tarieven.
Omdat we toch wel redelijk jetlagged waren en we weinig slaap hadden gehad in het vliegtuig hebben we maar even een middagdutje gedaan. Om een uur of 8 hadden we afgesproken met Martin. Hij komt uit Melbourne en heeft afgelopen jaar in Rotterdam gestudeerd. Samen met wat vrienden van hem hebben we een eerste kijkje genomen in het Melbournse uitgaansleven. En dat is bevallen. Tevens zijn we ingeleid in een aantal Australische gewoontes, biersoorten en natuurlijk de nodige slang. Vooral het ‘no worries mate!’ is een veel gebruikte uitdrukking. Na een lange wandeling naar ons hostel (de trams reden nog niet allemaal) lagen we tegen een uurtje of half 7 in bed. Geen slecht begin voor onze eerste avond. Ik denk wel dat ik me hier 4 maanden ga vermaken!
Donderdag 13 januari
We zijn net terug van een 4 daagse tocht door the Red Centre van Australie. We hebben een bezoekje gebracht en wandeling gemaakt bij Rainbow Valley, Katu Tjuta (the Olgas) en Uluru (Ayers Rock). Vooral het bezoek aan Uluru was indrukwekkend. Het is de grootste monoliet ter wereld en het is heel raar als midden in de verder vlakke woestijn een rots van zo\'n 350 meter hoog staat. Helaas konden we hem niet beklimmen omdat de de beklimming gesloten was wegens een te hoge temperatuur. De afgelopen dagen was het 50 graden! Dat was wel erg heet! Zonnebrand factor 30, zonnebril en een zonnehoed zijn echt pure noodzaak hier! We hebben 3 nachten onder de sterren geslapen. In een slaapzak en een zogenoemde swag op de grond in de woestijn. Met gevaar voor eigen leven want slangen, spinnen en schorpioenen zijn er hier in overvloed. Gelukkig ben ik ze niet tegengekomen in mijn slaapzak.
Morgen vertrekken we per vliegtuig naar Cairns in het tropische noordoosten. We gaan daar onder andere het regenwoud in en snorkelen in het Great Barrier Reef. Vervolgens reizen we verder naar beneden de oostkust af. We denken eraan om een auto te huren maar zijn hier nog niet helemaal uit.
Ik heb een paar foto\'s geplaatst van de vlucht naar Australie en de eerste dagen in Melbourne. De facilititeiten zijn hier not zodoende dat ik makkelijk foto\'s kan plaatsen, dus de meeste krijgen jullie te zien als ik weer terug ben in Melbourne. Tot die tijd zal je het er mee moeten doen.
Ik weet niet hoe lang het zal duren voordat ik weer wat van me laat horen, aangezien ik gebonden ben aan intercafe’s en hun beschikbaarheid. Maar natuurlijk zal ik mijn best doen om zo snel mogelijk weer wat van me te laten horen. No worries mate!
See ya!
13 Januari 2005 - 07:03
Zus (je):
He big brother. Super daar man, als het kan dan neem ik vakantie en ga ik ook down under. Echt een beleving lijkt het me. Hebben ze daar ook Grolsch dan?Of drink je drankjes met insecten in de fles ofzo...
Sms-en gaat wel goed zo of niet, ik kan ze in ieder geval lezen.
Geniet van je reis, en als je weer back in Melbourne ben hebben we meer contact. Don\'t wurry over het bellen/mailen, etc. Geniet nou nog maar van de vijf weken die je nog hebt om rond te trekken.. Voor je het weet moet je naar college. Dan heb je vast ook nog wel vrije tijd om leuke dingen te gaan doen en een pintje te pakken, maar niet om rond te trekken! Ik ben benieuwd naar de volgende foto\'s....
Voor ma heb ik een leuk kado gekocht van jouw en annewil, hans, mij en pa. Nog een fijne avond.
Dikke kus je zus -
13 Januari 2005 - 08:11
Wouter:
Hey Nelis!
Het is goed te horen dat je heelhuids bent aangekomen, zo\'n vlucht is wel een avontuur maar toch niet echt een pretje!
Heel veel plezier toegewenst down under (dat gaat volgens mij wel lukken) en ik zal je avonturen via deze site in de gaten houden!
en voor de Fransen onder ons: Viel SpaB! ;)
Wouter -
13 Januari 2005 - 09:07
Joris:
Klinkt goed vriend! Ik ga maar weer verder stressen voor de Meesterweek ;) -
13 Januari 2005 - 12:35
Miranda:
Lieve Niels,
Gelukkig maar dat je op de plaats van bestemming bent aangekomen. Dat stappen klinkt goed ;-) Volgens zijn er heel veel aantrekkelijke Australische mannen, er zijn er ook een paar naar Philly gekomen. Ik vind het leuk om je weer eens te zien op de foto\'s! Lijkt het net of je heel dichtbij ben. Heel veel plezier toegewenst en wel voorzichtig zijn. Ben je al een beetje bruin, dat is belangrijk als je daar gaat studeren op de universiteit. Maar dat hoef ik je natuurlijk niet te vertellen....haha
Heel veel liefs! -
13 Januari 2005 - 13:34
Krista:
Grappig om te lezen waar je heengaat en tegelijkertijd op de wereldkaart te kijken die boven mijn computer hangt. Ik zie aan haar berichtje dat Miranda ook goed is aangekomen!?! Top! Jammer dat we Volberda en Van den Bosch nu met z\'n drieen moeten trotseren maar goed, dat gaat vast wel lukken. Heel vaal plezier in elk geval en take care xx -
13 Januari 2005 - 13:56
RasjeB:
Ha die Nelis!!!
In ieder geval goed dat je daar heel bent gearriveerd. Volgens mij heb je het daar nu al naar je zin. Je pakt gewoon weer de draad op...meteen alweer stappen daar. ( goed bezig ).
Je zult vast wel weer als een neger terugkeren maarja dat zijn we gewend. Ik zou zeggen nog heel veel plezier daar en ga ervan genieten. Ik kijk uit naar de volgende berichten uit Down Under.
Je krijgt ook de groeten van Jen.
Gegroet kerel.
p.s leuke foto hoor met die BAS tas erop...vind ik een topper. -
13 Januari 2005 - 17:49
Boris:
Yo Nelis!
Goed om weer even wat van je te horen! Zo te lezen zie je heel wat van het land daar, lijkt me echt geweldig. Ik ben zeker niet bang dat jij die eerste vrije weekjes niet door komt, alhoewel je vast en zeker wel eens aan het thuisfront zal denken. Ik hoop voor je dat je nog prachtige weken hebt tijdens het rondreizen door het land van de gabber-kledij! Ik hou je berichtgeving zeker in de gaten!
Gegroet,
Boris
btw. die Martin lijkt me wel een koele dude!! :) -
13 Januari 2005 - 18:22
Vader 14 Jan 05 20.15:
He maatje,
Je maakt mij wel jaloers v.w.b. het mooie weer. De woestijn is niks nieuws voor mij, daar weet ik alles van. Een ding is nieuw voor mij. Ik dacht dat je niet van kamperen hield. Wat schetst mijn verbazing een dutje in de openlucht. Klasse hoor. -
15 Januari 2005 - 09:55
Jochem:
Hey gast,
Living the life i see?
Ons een beetje laten verroten in dit kikkerlandje! Hehe... enjoy mate! -
16 Januari 2005 - 06:41
Wil:
Hay,die Niels.
Even een kort berichtje van mij. Jouw verhalen zijn leuk om te lezen, dus hou ons in dit barre kikkerlandje op de hoogte.
Ik houd mijn tekst maar kort anders heb je er een dagtaak bij als je alles wilt doorworstelen.
Nogmaals, heel veel plezier en tot mails. -
16 Januari 2005 - 19:56
Hans:
Heeeeeeeeeeeeeeee Niels,
Hoest daar? Al een beetje gewend? Hier alles ok. Sandra heeft een webcam gehaald dus als je online bent.....
Veel plezier daar!!!!! -
17 Januari 2005 - 17:15
Vogel:
Hé Crocodile Dundee!
Goed wat van je te horen cq te lezen! De foto\'s zijn ook goed, alleen jammer dat Annewil achter jou hoofd zit op de afscheidsfoto... Volgens mij was \'t gewoon een steward(es) voor \'t plaatje haha! En zoals Boris F. al zei: bier drinken met een Aborigional als Martin lijkt mij goed tijdverdrijf!
Veel SpaB verder daar en ik hou je verslag in de gaten!
Groeten uit het pitoreske Battum DC,
Bert-Jan -
17 Januari 2005 - 17:15
Vogel:
Hé Crocodile Dundee!
Veel SpaB verder daar en ik hou je verslag in de gaten!
Groeten uit het pitoreske Battum DC,
Bert-Jan